Exerciții kegel în sarcină

Când vine vorba de menținerea sănătății în timpul sarcinii, exercițiile Kegel devin un subiect de interes major pentru femeile însărcinate. Aceste exerciții, dezvoltate de medicul Arnold Kegel în anii ’40, sunt concepute pentru a întări mușchii pelvieni și pot aduce numeroase beneficii în timpul sarcinii și după naștere.

De ce sunt importante exercițiile Kegel în sarcină?

În timpul sarcinii, organismul suferă numeroase schimbări, iar mușchii pelvieni pot fi supuși unei presiuni crescute din cauza creșterii uterului și a greutății bebelușului. Acest lucru poate duce la probleme precum incontinența urinară, durere pelviană și dificultăți în timpul nașterii. Exercițiile Kegel pot ajuta la:

  • Întărirea mușchilor pelvieni, ceea ce poate facilita procesul de naștere.

  • Prevenirea incontinenței urinare în timpul sarcinii și după naștere.

  • Îmbunătățirea circulației sângelui în zona pelviană.

  • Redobândirea controlului asupra mușchilor pelvieni după naștere.

Cum se fac exercițiile Kegel în sarcină?

Exercițiile Kegel sunt relativ simple și pot fi făcute în orice moment al zilei, fără a necesita echipament special. Iată cum puteți să le realizați:

  1. Găsiți un loc liniștit și așezați-vă confortabil.

  2. Contractați mușchii pelvieni așa cum ați face pentru a opri fluxul de urină. Simțiți această contracție.

  3. Mențineți contracția timp de 5-10 secunde, apoi relaxați-vă pentru același interval de timp.

  4. Repetați acest proces de 10-15 ori de fiecare dată.

  5. Încercați să faceți aceste exerciții de cel puțin 3 ori pe zi.

Recomandări importante:

Este esențial să aveți răbdare și să vă mențineți angajamentul în efectuarea regulată a exercițiilor Kegel în timpul sarcinii. Este posibil să nu observați imediat rezultatele, dar cu timpul, acestea vor deveni evidente. De asemenea, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciții, mai ales în timpul sarcinii, pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru starea dumneavoastră de sănătate.

Întrebări frecvente despre exercițiile kegel în sarcină

1. Când pot începe să fac exerciții Kegel în timpul sarcinii?

Puteți începe să faceți exerciții Kegel în oricare etapă a sarcinii, dar este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru dumneavoastră.

2. Cât de des ar trebui să fac exercițiile Kegel?

Este recomandat să faceți exercițiile Kegel de cel puțin 3 ori pe zi. Puteți încorpora aceste exerciții în rutina dumneavoastră zilnică pentru a obține cele mai bune rezultate.

3. Pot continua să fac exerciții Kegel după naștere?

Da, exercițiile Kegel pot fi utile și după naștere pentru a vă ajuta să vă recăpătați tonusul muscular în zona pelviană și pentru a preveni incontinența urinară.

4. Pot să fac exerciții Kegel în timpul contracțiilor în timpul nașterii?

Da, exercițiile Kegel pot fi folosite pentru a vă ajuta să vă controlați mușchii pelvieni în timpul contracțiilor și pot facilita procesul de naștere.

În concluzie, exercițiile Kegel în sarcină pot aduce numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră și pentru procesul de naștere. Cu răbdare și angajament, puteți întări mușchii pelvieni și reduce riscul de probleme pelviene în timpul și după sarcină.


Vezi și:

Casandra

Casandra

Lasă un comentariu