Maini amortite în sarcină: cauze, simptome și sfaturi utile

Fiecare sarcină este o experiență unică și minunată pentru fiecare mamă. Cu toate acestea, uneori, pot apărea neplăceri și simptome neașteptate. Unul dintre aceste simptome este amortirea mâinilor în timpul sarcinii. Acest disconfort poate fi deranjant, dar în cele mai multe cazuri, nu este grav. În acest articol, vom explora cauzele acestui fenomen, simptomele asociate și vom oferi sfaturi utile pentru gestionarea amortirii mâinilor în sarcină.

Cauzele amortirii mâinilor în sarcină

Amortirea mâinilor în timpul sarcinii poate avea mai multe cauze posibile:

 • Presiunea asupra nervilor: Mărirea în dimensiune a abdomenului în timpul sarcinii poate exercita presiune asupra nervilor care trec prin mâini și încheieturi, ceea ce poate duce la amortire.
 • Retenția de lichide: Multe femei însărcinate experimentează retenție de lichide, ceea ce poate duce la umflarea mâinilor și comprimarea nervilor, cauzând amortire.
 • Tulburări ale circulației: Sarcina poate afecta circulația sângelui în corp, iar acest lucru poate duce la o circulație deficitară în mâini, cauzând amortire.
 • Sindromul de tunel carpian: Această afecțiune poate apărea în timpul sarcinii din cauza presiunii suplimentare asupra nervilor încheieturii mâinii.

Simptomele amortirii mâinilor în sarcină

Simptomele amortirii mâinilor în sarcină pot varia de la ușoare la severe și pot include următoarele:

 • Amortire sau furnicături: Senzația de amorțeală sau furnicături în degete și mâini.
 • Slăbiciune: Unele femei pot simți și slăbiciune în mâini, ceea ce poate face dificilă efectuarea anumitor activități.
 • Dureri sau disconfort: Unele cazuri pot fi însoțite de dureri sau disconfort în mâini sau încheieturi.

Sfaturi utile pentru gestionarea amortirii mâinilor în sarcină

Dacă vă confruntați cu amortirea mâinilor în timpul sarcinii, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a gestiona acest disconfort:

 • Efectuați exerciții de întindere: Exercițiile de întindere ușoară pentru încheieturi și degete pot ajuta la ameliorarea presiunii asupra nervilor.
 • Folosiți încheieturi elastice: Bandajele elastice pot oferi sprijin încheieturilor și pot ajuta la reducerea presiunii.
 • Evitați pozițiile nepotrivite: Evitați să vă puneți încheieturile în poziții incomode care pot agrava simptomele.
 • Consultă un medic: Dacă simptomele sunt severe sau persistă, este important să consultați un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

Cum pot preveni amortirea mâinilor în timpul sarcinii?

Prevenirea amortirii mâinilor în timpul sarcinii poate fi dificilă, dar puteți lua măsuri pentru a reduce disconfortul. Exercițiile de întindere și utilizarea încheieturilor elastice pot ajuta la prevenirea simptomelor.

Este amortirea mâinilor în sarcină periculoasă pentru mine sau pentru bebeluș?

În majoritatea cazurilor, amortirea mâinilor în sarcină nu este periculoasă pentru niciunul dintre voi. Cu toate acestea, dacă simptomele sunt severe sau persistente, este recomandabil să consultați un medic pentru a exclude orice complicații.

Cât de des apare amortirea mâinilor în timpul sarcinii?

Apariția amortirii mâinilor în timpul sarcinii poate varia de la femeie la femeie și poate să nu apară deloc sau să fie un simptom sporadic. Fiecare sarcină este diferită.

Ar trebui să mă îngrijorez dacă am amortire în mâini?

În general, nu ar trebui să vă îngrijorați prea mult dacă aveți amortire în mâini în timpul sarcinii. Cu toate acestea, dacă simptomele sunt severe sau persistente, este întotdeauna mai bine să consultați un medic pentru a vă asigura că totul este în regulă.


Vezi și:

Man 41
Semurok

Semurok

Lasă un comentariu